Fibre Mood: què és i com funciona

Tenim la sort de poder dir que formem part de la família de Fibre Mood. I resulta que hem estat la primera botiga a Espanya que a més d'oferir-te la seva revista t'ofereix també les teles, que ja t'avanço són una passada! Vindran moltes més i això ens fa feliços.

Però espera que l'autobombo no s'acaba aquí! Vam ser la botiga guanyadora del concurs d'aparadors #DressMyWindow que va organitzar la revista. Això sí, gràcies a vosaltres que vau votar com boges!!

T'explico una miqueta, perquè si has arribat fins aquí és perquè ja has sentit a parlar de la revista.

Què és Fibre Mood?

Fibre Mood és més que una revista de costura. És una comunitat de sewistes! I no t'ho creuràs quan et digui que només té 4 anyets. Però durant aquests 4 anys han fet créixer la família per tot el món. Hi pots trobar models de noia principalment. A cada revista hi ha algun model infantil i de tant en tant treuen algun patró d'home però digital.

resvistas de costura encima de una mesa

Són un grup de professionals amb moltes ganes de compartir la seva passió per la costura i que creuen en els valors de crear, compartir i inspirar tota aquella persona que segueixi la seva passió.

Què és la linkparty?

Tenen un grup d´ambaixadores per tota Europa i amb cada nova edició se celebra la Linkparty. Durant aquest esdeveniment les instagramers o blocaires comparteixen una peça feta de la nova revista. Aquest és el tret de sortida per a la nova col·lecció (on fins ara es porta en màxim secret).

A més de la linkparty, amb cada nova edició, una de les representants de Fibre Mood a cada país cus en directe a instagram una de les noves peces perquè, si vols, les coses en companyia.

Vols saber més? et deixo el link per si t'animes a participar-hi.

Com funciona la revista Fibre Mood?

A continuació et faré un especejament de cada part de la revista. De vegades aquestes revistes de costura tenen un funcionament diferent les unes de les altres... i per estalviar-te equivocacions et faig un resum.

ejemplo página revista de costura

Models

Primer de tot trobaràs un resum fotogràfic dels models que es troben a la revista, i amb més detall les fotos de cadascun. De vegades amb teles diferents perquè et puguis fer diferents idees, i de tant en tant també inclouen algun hack (això és quan fan alguna modificació del mateix patró, per exemple d'un vestit fan una brusa).

Cada model té un nom amb un hastag, que a més podràs seguir a xarxes socials i poder veure un munt de propostes diferents! Jo et recomano que ho facis perquè de vegades les propostes són una autèntica meravella.

A cada model t'indica les talles, la pàgina on trobaràs les instruccions, la web on descarregar informació complementària, els fulls dels patrons per calcar-los i finalment la dificultat, que va d'una a cinc estrelles.

Fulles de patrons

A la revista pots contraure el llibret de fulles de patrons units per una grapa. A més, trobaràs un esquema de cadascun dels patrons amb la llista de les peces que has de cercar i com estan dibuixades. Així resulta una mica més fàcil trobar la teva peça al mar de línies.

Les fulles dels patrons les identifiques per lletres. Com et deia abans a cada model t'indica a quin full has d'anar. De vegades en necessites més d'una.

Cada full té escrit el nom del model perquè puguis identificar el color de les línies i una trama diferent per a cada talla.

ULL!! els patrons van sense marge de costura!!!!

Com a qualsevol patró has de calcar totes les marques que trobis.

De vegades veuràs que en una peça gran, com pot ser el camal d'uns pantalons, hi ha un 1A, 1B, 2A, 2B. Això vol dir que has d'unir l'A i la B per obtenir la peça 1 o 2 sencera. Et recomano que una de les peces deixis una mica de marge abans de tallar el paper per poder-les enganxar millor.

Teles de Fibre Mood a mans i mànigues

Abans d'entrar a l'estructura de les instruccions et vull parlar de les teles. Trobaràs a la revista un resum de les teles que són usades en aquesta edició i com veure cadascuna. No cal que et digui que a mans i mànigues les tenim gairebé totes a la web.

pantallazo web con telas

Vull veure les teles

Com llegir les instruccions

Capçalera

A la capçalera de les instruccions de cada patró tens la informació del model (nom, dificultat, talles, fulles de patró i web).

Talles, com triar la teva

A continuació trobaràs la informació referent a les talles en cm, tant de les mides del cos que corresponen a cadascuna, com la mida final de la peça perquè et facis una idea del resultat final. A més, a Fibre Mood tenen una cosa que a mi particularment m'agrada molt: t'indiquen quina mesura és la principal per triar una talla o una altra. Ja saps que de vegades veiem un patró i et coincideix de pit, però de maluc és una altra talla. Bé, doncs a la revista et diu quina de les dues és més important per a aquest patró.

esquema guia de tallas

Material que necessitaràs

A la llista de material que necessites, a més de la part de merceria (botons, cremalleres...) t'indiquen la quantitat de tela tant si l'amplada de tela és de 110 cm com si és de 140 cm.

esquema materiales para un patron

Ja porto tallats molts models i he de dir-te que s'ajusta força a la necessitat de la talla, a mi em fa molta ràbia quan he de tirar tela!!

Per si no vols fer servir la tela que ells et proposen, t'afegeixen un llistat de teles recomanades, i de vegades algunes que has d'evitar.

Peces i marge de costura

En aquesta part t'indiquen el nombre de peces que has de tallar i si van a doblegar. A més, aquest apartat és molt important perquè t'indiquen a cada marge quants cm has d'afegir, normalment és 1, però de vegades és 0 i de vegades 3... cal mirar-ho abans de tallar per no cometre errors.

dibujo de un patron

Pas a pas d'un patró

Aquí ve la chicha! A la revista trobaràs un pas a pas gràfic super detallat, però de vegades cal una mica més d'informació... Tu demana i ells et donen!!!!!!

Si et registres a la seva web (val molt la pena) podràs accedir a cadascun dels patrons. Els pots cercar pel #nom, com si volguessis comprar el patró. De forma totalment gratuïta i en un munt d'idiomes trobaràs un link per descarregar les instruccions. Aquestes instruccions són la bíblia de cadascun dels patrons, on a més de tota la informació que ja t'he dit que té la revista trobaràs les descripcions escrites de cadascun dels passos que cal seguir.

Et creus que això és tot Doncs no! a més de tota la informació que comprin, a partir del 21 de març estarà oberta laa la acadèmia Fibre Mood on podràs veure tècniques dʻajust de patró perquè et sent millor, masterclass de diferents tècniques, o simplement resoldre dubtes.

Conclusió

Poc més t'he de dir, personalment estic enamorada dels models que proposen, de la manera d'explicar i de la manera que tenen de crear comunitat... Pensa quemans i mànigues és una botiga petitona en una ciutat petitona, i que l'esforç de ficar-se en una comunitat tan gran ha valgut molt la pena.

Què T'ho he posat fàcil T'animes a cosir alguna coseta Ja veuràs quina pujada, i si t'encalles aquí estem less las sewistes per donar-te un cop de mà!

Et recordo que tenim les teles i les revistes a la nostra web.

Tornar al bloc

1 comentari

me la han mandado de Francia y me ha costado 23 € con gastos de envío ,cuánto costaría con vosotros y si esta revista está en castellano, gracias

Inmaculada Sáez vegas

Deixa un comentari