Són les calcetes menstruals la millor opció?

Són les calcetes menstruals la millor opció? Doncs com diria el meu mentor en màrqueting... depèn! Ara, si em preguntes si són una bona opció, et dic; ou yeah amigui!!

En aquest post t'explicaré tot el que necessites saber sobre les calcetes (o calces, les tenim per a totes les mides). I el millor és que ho faré des de la meva experiència com a usuària i seré totalment sincera. Per això la meva resposta a la primera pregunta sigui, depèn. Si uses la copa, no canviaràs a la calça menstrual. Però la pots complementar. I si uses compresa i després de llegir aquest post no t'entren ganes d'anar correntsla meva web a comprar unes per provar-les, si us plau, escriu-me!

Per començar t'ho posaré fàcil i et deixo a continuació tots els temes dels quals parlaré, potser només t'interessi un, o potser te'ls llegeixis tots.
  • Què són les calces menstruals O calces absorventss
  • Perquè fer servir les calces menstruals
  • Com funcionen les calces menstruals
  • No necessites posar compresa sobre les calces menstruals
  • Quant de temps es poden emportar les calces menstruals
  • Quantes calces tens per passar una regla
  • Com netejar les calces menstruals
  • Quina marca utilitzar

 Què són les calces menstruals? O calces absorvents

Són un combo de compresa + calça tot en un i que a més pots reutilitzar quant vulguis. Bé, s'estima que la durada de les calces menstruals amb una bona cura és de 2 anys.

Per què fer servir les calces menstruals?

¡¡Les calces menstruals o absorvents són la revolució!!
I no t'ho dic perquè en tingui a la botiga, no. T'ho dic perquè sóc usuària al 100%. Resulta que en tenir en Nuno (el meu primer fill) vam decidir fer servir bolquers de tela (un altre dia et parlo del tema) i en tenir de nou la regla em va semblar incongruent fer servir jo les compreses de plàstic. Així doncs, em vaig posar a buscar i vaig comprar 3 compreses de tela, la copa i unes calces menstruals, a partir d'ara les anomenaré només menstruals encara que també es poden fer servir per a pèrdues d'orina.

Al principi les compreses de tela era el que més feia servir i la copa la deixava per quan estigués preparada normalment no feia servir tampons així que la idea d'usar la copa no m'agradava molt, però algun dia ho aconseguiré. Les calces menstruals (només en tenia una) la feia servir només a la nit..

Quan feia servir les compreses de tela, jo que vaig tot el dia com les cabres, notava que es movien i era una mica incòmode posar-les de nou al seu lloc (ia vegades no era oportú). Així que un dia que tenia ioga vaig decidir fer servir la calça a veure què passava. Aquest moment ho va canviar tot! I des d'aquell dia, i ja fa 3 anys, només faig servir les calces menstruals..

Com funcionen les calces menstruals?

Les calces menstruals són una calça de tota la vida, només que a la part que està en contacte amb la teva pell més íntima trobem 3 capes:

  1. Cotó, si parlem amb ginecòlegs sempre ens recomanaran fer servir el cotó per al contacte amb la pell més íntima.
  2. Teixit tècnic a base de polièster. Aquest ha de ser absorbent, hidròfug, transpirable i antibacterià.
  3. Teixit extern que pot ser de qualsevol tipus sempre d'acord amb la resta de la calça. És a dir, el teixit bonic.

Imagen 1


Quan tenim la regla i fem servir les calces menstruals el flux és absorbit per la capa intermèdia i no deixa que taquis la roba ni que et notis mullada, perquè l'aigua es va evaporant.

No necessites posar compresa sobre les calces menstruals?

Moltes quan us explico com funcionen no doneu crèdit i em pregunteu si a més cal afegir una compresa NO!! Només amb les calces n'hi ha prou! Per això us deia al principi que són la revolució.
Si no confies o no saps com funcionaràs amb elles, jo et recomano que primer les provis de nit. A mi em va resultar un gran canvi perquè jo era de les que tacava sempre el pijama, el llençol i el matalàs. Que no passa res, és la meva sang, però anem preferia no tacar. Les compreses, al contrari que les calces, funcionen per gravetat. És a dir quan el flux o la regla cau, la compresa ho absorbeix. En canvi quan estàs tombada el flux o regla resolgui i taques. Les calces menstruals en tenir aquesta capa de cotó en contacte amb la pell absorven de seguida evitant que taquis la teva roba o els llençols.
Si dónes l'aprovat a la nit, puja un punt més i les proves durant un cap de setmana, que tu controlis quant flux tens i així vegis quant de temps t'aguanten.

Quant de temps es poden emportar les calces menstruals?

És molt personal el temps que pots fer servir. La meva regla ha canviat en aquests 3 anys, però actualment la tinc llarga i abundant, així que crec que en sóc un bon exemple. Actualment faig servir les de màxima absorció i hi ha vegades que faig servir 3 al dia. Però a partir del tercer dia amb una passa tot el dia i amb una altra tota la nit.

Quantes calces tens per passar una regla?

Per començar no us enganyaré. El producte cal conèixer-lo i t'has de sentir còmode. Així que si no les has fet servir mai et recomano que te'n compres una i que la provis quan et sentis més còmoda.

Quan ja vegis com funciones crec que l'ideal és tenir-ne tres de flux normal i unes de flux abundant. I ja si només utilitzaràs calces menstruals podràs decidir segons la teva regla quantes de cada necessitaràs.

Et explicaré una mica dels models que tinc ia veure què et semblen:

Vira, hipster young, young bold

Mesh plus, shiny plus

Fins i tot em vaig fer les meves pròpies en un curs de SutturaPatterns! Si se us dóna bé la costura podeu trobar el nostre kit per fer-vos amb unes!


Com netejar les calces menstruals?
Igual que amb els bolquers de tela, moltes s'imaginen que vaig al riu a rentar la meva roba res més enllà! La mare autònoma amb horari de botiga, sense família propera que ens pugui ajudar, ni ningú extern que ens ajudi a mantenir l'ordre al castell. T'he posat en situació? Doncs això, que no vaig sobrada de temps. T'explico la meva rutina.

Cómo cuidar de la ropa interior para la regla
Cada cop que em canvio a casa tinc al bany el sabó neutre per rentar-la amb aigua freda (això sempre, recorda que és sang!). I la tendeixo perquè s'assequi el més ràpid possible.
Si estic fora de casa ja porto a la bossa una bossa de tela impermeable perquè no em taqui, i quan arribo a casa les rento.


Si mai no ho he pogut fer en el moment prefereixo posar-les amb la roba bruta. Alguna vegada he provat a deixar-les en remull i no m'agrada l'olor que tenen després.
Sempre a mà? No, les pots posar a la rentadora, però com que no poso una rentadora cada dia, prefereixo la rutina d'usar i rentar. Quan acabo la regla, el que faig és posar-les totes a la rentadora i així les deixo llestes per al mes següent..


El sabó que has de fer servir ha de ser el més neutre possible, perquè així et duraran més. I sobretot res de suavitzant!! El suavitzant deixa una olor brutal a la roba, però perquè això passi s'hi adhereix com si no hi hagués un demà i això fa que les teves calces absorbeixin menys.

Fregues amb una mica de sabó i vas esbandint fins que surti l'aigua neta. El pas següent és assecar-les bé perquè compleixin la seva funció.

Et deixo alguns sabons que funcionen bé:

- Norit: Roba de nadó, delicat a mà, delicat a màquina
- Ariel sabó líquid
- Frosch roba de nadó
- Supermercat Eroski peces delicades
- Supermercat Consum peces delicades
- Biopompes pell sensible
- Supermercat Bonpreu roba de nadó

Si aquests no els uses, evita que al teu detergent aparegui algun d'aquests ingredients en primera posició, o més del 5%

- oli de coco
- oli d'oliva
- mantega de Karité
- olis essencials
- glicerina
- sabó de Marsella

Pros i contres de les calces menstruals

 Són còmodes, no semblen un bolquer

alternativa ecològica

preu

no fa olor

no irriten

Cal despullar-se per canviar-les

no és impermeable com les compreses, és hidrofuba

 

Quina marca utilitzar

Bé, aquí sí que no t'enganyaré. Jo només he provat una marca, però abans de comprar-la vaig llegir muuuucho sobre el tema. I ja no és només com són les calces, sinó qui és darrere i on es fan. Així que sens dubte et recomanaré les calces menstruals Cocoro. Marca feta per dones per a dones, amb una producció local. Després d'un any de fer-les servir vaig parlar amb elles per portar el producte a la botiga, i ja són 3 els anys que fa que les faig servir.

Tornar al bloc

Deixa un comentari